[App_rpt] Remote setup help please.

Gary Young pcfrover at tcomeng.com
Fri Oct 13 01:03:46 EDT 2006


Thanks!

The important items that were missing were the zapata.conf and zaptel.conf
settings.

Gary 

> -----Original Message-----
> From: Steve Rodgers [mailto:hwstar at rodgers.sdcoxmail.com] 
> Sent: Thursday, October 12, 2006 9:53 PM
> To: pcfrover at tcomeng.com; Asterisk Repeater Controler
> Subject: Re: [App_rpt] Remote setup help please.
> 
> 
> Gary,
> 
> Here's a half-duplex remote base checklist taken from a prior 
>  [app_rpt] mail 
> list thread:
> 
> 
> 1. The ARIB card needs to have the 4W/2W switch set to 2W (2 wire).
> 
> 2. Only one cable should be connected from the channelbank to 
> the ARIB card. 
> This should go from the FXS port  to J1 on the ARIB card.
> 
> 3. There should not be a txchannel defined in the nodes 
> section of rpt.conf.
> 
> 4. Since you are running as a remote base, you must add a 'y' 
> argument to the 
> end of the node definition, like this: 101 = 
> radio at me.asterisk.net/101,y
> 
> 5. /etc/asterisk/zapata.conf should have em_txrx for 
> signalling on Zap/x.
> 
> 6. /etc/zaptel.conf should have channel type for Zap/x set to e&m
> 
> Sample remote configuration for rpt.conf (taken from my setup):
> 
> [101]
> 
> rxchannel = Zap/x                     ; Rx audio/signalling channel
> remote = ft897
> functions = remote-functions
> phone_functions = remote-functions
> 
> ;
> ; Remote base function table
> ;
> 
> [remote-functions]
> 1=remote,2                              ; Set freq.
> 2=remote,3                              ; Set tx PL tone
> 3=remote,4                              ; Set rx PL tone
> 40=remote,100                           ; Rx PL off
> 41=remote,101                           ; Rx PL on
> 42=remote,102                           ; Tx PL off
> 43=remote,103                           ; Tx PL on
> 44=remote,104                           ; Low Power
> 45=remote,105                           ; Medium Power
> 46=remote,106                           ; High Power
> 711=remote,107                          ; Bump -20
> 714=remote,108                          ; Bump -100
> 717=remote,109                          ; Bump -500
> 713=remote,110                          ; Bump +20
> 716=remote,111                          ; Bump +100
> 719=remote,112                          ; Bump +500
> 721=remote,113                          ; Scan - slow
> 724=remote,114                          ; Scan - quick
> 727=remote,115                          ; Scan - fast
> 723=remote,116                          ; Scan + slow
> 726=remote,117                          ; Scan + quick
> 729=remote,118                          ; Scan + fast
> 79=remote,119                           ; Tune
> 51=remote,5                             ; Long status query
> 52=remote,140                           ; Short status query
> 6=remote,6                              ; Set mode
> 8=remote,99                            ; User login
> 9=cop,6                                   ; Phone ptt
> 
> [nodes]
> 
> 101 = radio at me.asterisk.net/101,y
> 
> 
> Steve
> 
> 
> On Thursday 12 October 2006 21:23, Gary Young wrote:
> > Can some one tell me what the proper config entries are to 
> get a dumb
> > remote working?
> >
> > Should this work? On my system I only can get RX to work 
> from the remote,
> > but no TX out the remote.
> >
> >
> > [1001]
> > rxchannel = Zap/1
> > functions = functions-remote
> > remote = y
> >
> > [functions-remote]
> >
> > 0=cop,6						; Phone PTT
> >
> > [nodes]
> >
> > 1001 = radio at remote.remote-address.com/1001,y
> >
> >
> >
> >
> >
> > Thanks, Gary
> >
> >
> > _______________________________________________
> > App_rpt mailing list
> > App_rpt at lists.illiana.net
> > http://lists.illiana.net/mailman/listinfo/app_rpt
> 




More information about the App_rpt-users mailing list