[App_rpt] RE : Asterisk App_Rpt Segmentation Fault

f6hqz-m at hamwlan.net f6hqz-m at hamwlan.net
Fri Jan 5 16:30:37 EST 2007


Hello Niagassas,
 
I see that you are near to be ok with your project...
I hope that you will have success soon.
 
For a connection at starting Asterisk, you can use that :
startup_macro = *31234*35678
 
You must write this into a radio setting block in rpt.conf, as your [1900]
node like this :
 
[1900]

rxchannel = Zap/2

remote = y

duplex=0

context=radio2

startup_macro=*31999

 

The main problem is to act the PTT at the other station, and for that I
don't know how to do, sorry.

If the second station could be a repeater in full-duplex, this could be ok,
I think that it is no possible between two simplex radio, except if I am
wrong (and that's possible).

I believe that our friend Jim have to modify his source code a little to
have this nice feature (as a transponder).

This feature could be interesting for my local case too (bridging 1 VHF + 1
UHF transceivers for crossband transponding).

It could be something as using the COR detection to activate all the PTT of
the other simplex radio connected together.

I think that it is not realy too far to the actual features of app_rpt but I
am not a developper.

 

If somebody knows how to do without source mods...

 

About your segmentation fault : what are your Asterisk, Zaptel and app_rpt
versions ?

 

Best 73's,

F6HQZ,

Francois BERGERET.

 

-----Message d'origine-----
De : app_rpt-bounces at lists.illiana.net
[mailto:app_rpt-bounces at lists.illiana.net] De la part de Niagassas Angelos
Envoyé : vendredi 5 janvier 2007 21:04
À : app_rpt at lists.illiana.net
Objet : [App_rpt] Asterisk App_Rpt Segmentation Fault


Hello to the group,
 
I install Asterisk from SVN repository Ver SVN-trunk-r49321 including
app_rpt using a TDM400P with 2 FXS daughter boards on a system running
Suse-10.1.
 
I wiil use the simplex interface as described at
http://www.hamwlan.net/images/FXS-SIMPLEX-RADIO-V2.jpg in order to
interconnect 2 simplex UHF radio to create a network.
 
Using information from Francois BERGERET (f6hqz-m at hamwlan.net) and the
mailing list I made adjustments to the pertinent files as follows:
 
 # zaptel.conf
 
e&m=1-2
loadzone=us
defaultzone=us

 

Meaning 2 FXS ports configured as E&M signalling.

 

 

;zapata.conf

 

[channels]

callwaitingcallerid=no

echocancel=yes

echocancelwhenbridged=yes

echotraining=no

relaxdtmf=yes

adsi=off

usercallerid=yes

callgroup=1

pickupgroup=1

group=1

 

signalling=em_rxtx

immediate=yes

context=radio1

channel=1

 

context=radio2

channel=2

 

Meaning 2 FXS ports signalling = em_rxtx and immediate = yes

 

;rpt.conf

 

[1999]                                                   ; Node ID of remote
base

rxchannel = Zap/1                                  ; Rx audio/signalling
channel

remote = y

duplex=0

context=radio1

 

[1900]

rxchannel = Zap/2

remote = y

duplex=0

context=radio2

 

[functions-remote]

 

[telemetry]

 

[morse]

 

[nodes]

 

1999 = radio1 at 192.168.0.201/1999

1900 = radio2 at 192.168.0.201/1900

 

[memory]

 

 

 

;extensions.conf

 

[general]

static=yes

writeprotect=no

autofallthrought=yes

clearglobalvars=no

 

[globals]

 

[default]

 

[radio1]

exten => 1900,1,rpt,1900|D

 

[radio2]

exten => 1999,1,rpt,1999|D

 

[radio-secure1]

exten => 1900,1,rpt,1900|D

exten => 1999,1,rpt,1999|D

 

[radio-secure2]

exten => 1900,1,rpt,1900|D

exten => 1999,1,rpt,1999|D

 

 

;iax.conf

 

[gui]

type=friend

context=radio-secure1

username=gui

secret=********

auth=md5

disallow=all

allow=gsm

notransfer=yes

 

[gui2]

type=friend

context=radio-secure2

username=gui

secret=********

auth=md5

disallow=all

allow=gsm

notransfer=yes

 

 

;sip.conf

 

 

[gui]

type=friend

context=radio-secure1

username=gui

secret=********

auth=md5

disallow=all

allow=gsm

notransfer=yes

 

[gui2]

type=friend

context=radio-secure2

username=gui

secret=********

auth=md5

disallow=all

allow=gsm

notransfer=yes

 

 

 

 

With the above configuration I configure the system. 

 

Now calling from a remote PC Using iaxRpt the 1999 node I can connect to the
radio and control it turning into transmit mode and receiving as expected
!!!!!!!!

 

Calling the 1900 node I have the following indication at the Asterisk
console:

 






            --Executing [1900 at radio-secure1:1] Rpt(“IAX2/gui-10”, “1900|D”)
in new stack

Segmentation fault

Xxxxxx:~ #

 

Questions

1.       Is something wrong with node 1900 ?  It appears  to me totally
similar to 1999.

2.       In addition I need a method - configuration to have the above 2
nodes interconnected automatically at Asterisk boot (Maybe by using MeetMe).

3.       Extending the above requirement same need for remote running
Asterisk boxes.

 

Is any one to help me?

Thanks in advance.

 

 

Niagassas Angelos

Project Manager

Tel. +30 210 4821492

Mob. +30 6977919262

Messenger: niagassas at hotmail.com

eMail: niagassas_ang at tellas.gr

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20070105/fa9c2e14/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list