[App_rpt] tail messages not working

Stephen Rodgers hwstar at rodgers.sdcoxmail.com
Tue Oct 30 01:05:54 EDT 2007


Mark,

Not without making a code change to app_rpt.c. The way I originally
coded this up was to have tail messages as informational messages only,
and in addition to any ID requirements.

Steve.


Mark Hagler wrote:
> Here's another question regarding tail messages,
> 
> 
> Is it possible to configure app_rpt such that if the main ID file is
> played during the hang time then the tail message will not be played?
>  I have a main ID file that plays a longer "Welcome to ..." message
> and then a tail file that just says a quick call sign.  However it
> seems to want to play them both when the timers are both due, and the
> tail message is unnecessary if the main ID was played already.
> 
> 
> 
> On 10/29/07, Mark Hagler <markhagler at gmail.com> wrote:
>> Steve,
>>
>> I got the card in the mail today and that's what I am using to test
>> with now.   Believe me I was very excited to see it so quickly!
>>
>> My tail messages are working now, I found one minor difference
>> compared to the lines you pasted into e-mail... I had "tailmessages="
>> configured and not "tailmessagelist=" so a quick fix to the config
>> file and it works.
>>
>> One of the example configs I downloaded from the CVS repository shows
>> the incorrect "tailmessages" config entry which is how I ended up with
>> that, perhaps it got re-named somewhere along the line.
>>
>> Anyway it works now, thank you for the help.
>>
>>
>>
>> On 10/29/07, Stephen Rodgers <hwstar at rodgers.sdcoxmail.com> wrote:
>>> Mark,
>>>
>>> This seems to work for me:
>>>
>>> tailmessagetime=2000
>>>
>>> tailsquashedtime=1000
>>>
>>> tailmessagelist=vm-and,vm-and,vm-and
>>>
>>> Are you sure that you put it in an active numeric stanza?
>>> Also, do you have an idrecording defined, and is it working correctly?
>>>
>>> Additionally, I tried using files which didn't exist, and you do get an
>>> error message at the console.
>>>
>>> Do you have multiple node stanzas in the config file? If you are using
>>> the sample config file rpt.conf.sample, that could be the case?
>>>
>>> I have app_rpt version 0.76.
>>>
>>>
>>>
>>> P.S. I shipped your card on Saturday.
>>>
>>>
>>> Steve.
>>>
>>>
>>>
>>> Mark Hagler wrote:
>>>> Hello Everyone,
>>>>
>>>> I received the Analog Interface board today in the mail (Steve must
>>>> have shipped it SUPER priority mail).   To play with the software
>>>> quickly I just connected it via two Yaesu FT-7800R mobile radios (via
>>>> the 6-pin DATA jacks) and it works very nicely.
>>>>
>>>> One thing that I can't get to work right is tail messages.  I put this
>>>> in my config file:
>>>>
>>>> tailmessagetime=2000                    ; Play a tail message every 5 mins
>>>> tailsquashedtime=1000                   ; If squashed by another user
>>>> tailmessages=tail1,tail2,tail3          ;list of messages to be played
>>>> for tail message
>>>>
>>>> And I have recorded a sample audio file and copied it three times
>>>> (tail1.gsm, tail2.gsm, tail3.gsm).   It doesn't look like app_rpt is
>>>> even trying to play tail messages, as in I do not get any errors on
>>>> the Asterisk console about missing audio files.
>>>>
>>>> Just for testing I set the value to 2 seconds to get it to try to play
>>>> the files but it's not.
>>>>
>>>> Any thoughts?
>>>>
>>>> Thanks,
>>>>
>>>> Mark
>>>> _______________________________________________
>>>> App_rpt mailing list
>>>> App_rpt at lists.illiana.net
>>>> http://lists.illiana.net/mailman/listinfo/app_rpt
>>>>
>>> _______________________________________________
>>> App_rpt mailing list
>>> App_rpt at lists.illiana.net
>>> http://lists.illiana.net/mailman/listinfo/app_rpt
>>>
> _______________________________________________
> App_rpt mailing list
> App_rpt at lists.illiana.net
> http://lists.illiana.net/mailman/listinfo/app_rpt
> 




More information about the App_rpt-users mailing list