[App_rpt] [Fwd: RE: audio setup issues with USB FOBs]

Leon D. Zetekoff, NCE wa4zlw at backwoodswireless.net
Fri Apr 11 15:09:23 EDT 2008



-------- Original Message --------
Subject: 	RE: [App_rpt] audio setup issues with USB FOBs
Date: 	Fri, 11 Apr 2008 15:06:20 -0400
From: 	Leon Zetekoff <Leon.Zetekoff at mybluemont.com>
To: 	Asterisk Repeater Controler <app_rpt at lists.illiana.net>, 
"wa4zlw at arrl.net" <wa4zlw at arrl.net>
References: 	<47FE5157.9090105 at backwoodswireless.net> 
<e2ed85230804101825v52873c77ta4f5c74f37708383 at mail.gmail.com>



Hi Steve…that sounds great. My boss is out of town until Wednesday next 
week and I’m trying to get the logon info for you. I think the repeater 
is turned off so we’ll have to get it turned on if we do this before he 
gets back.

I did hook up the COS line from the Icom as well. I didn’t have a scope 
with me when I was down there a few weeks ago. Next time I go down I’ll 
have to see if I can find it (it was in storage I think last I knew).

Will keep you posted.

Thanks leon

------------------------------------------------------------------------

*From:* app_rpt-bounces at lists.illiana.net 
[mailto:app_rpt-bounces at lists.illiana.net] *On Behalf Of *Steven Henke
*Sent:* Thursday, April 10, 2008 9:26 PM
*To:* wa4zlw at arrl.net; Asterisk Repeater Controler
*Subject:* Re: [App_rpt] audio setup issues with USB FOBs

Leon,

Sounds like the flat output may be flat but only through 3 KHz and not 
up to 10 KHz where the noise is for carrier squelch.

The way to figure this out is to sample the audio through the USB 
adapter into a utility like Audacity and use its FFT to see what the 
noise spectrum looks like.

I'd be glad to help you do this by logging in, capturing the signal and 
transfering to my lab for analysis. I can take the results and come up 
with a configuration setting that will work for you.

Just let me know what you want to do.

73,

Steve Henke, W9SH


On Thu, Apr 10, 2008 at 1:41 PM, Leon D. Zetekoff, NCE 
<wa4zlw at backwoodswireless.net <mailto:wa4zlw at backwoodswireless.net>> wrote:

Hi there…

We purchased a few of the DMK USB FOBs awhile back after homebrewing a few.

When I was down in Virginia at company HQ last month, I spent a few
nights trying to make this work to no avail. We have an old IFR service
monitor which I was using to generate tones and such. We're using an
Icom commercial repeater IC-FR3000/4000. The Icom has no internal
controls for rx or txaudio that I can find (documentation is very slim).

Basically, rxtune doesn't want to work with the audio coming off the
Icom repeater discriminator. I did not try deemphasized audio as I want
to keep everything flat. In looking through some of the old posts we are
seeing similar results whereby rxtune doesn't see anything.

But oddly enough, if I used the HT to generate DTMF tones, the * box
would detect them. The transmitted audio I could not get more than 2 or
2.5 kHz deviation with the audio coming out of the * box.

As a side note, when we were using the homebrew USB FOBs we had louder
digitally generated audio (didn't have the service monitor then) than
repeated audio.

Got any ideas to try?

Thanks leon wa4zlw

_______________________________________________
App_rpt mailing list
App_rpt at lists.illiana.net <mailto:App_rpt at lists.illiana.net>
http://lists.illiana.net/mailman/listinfo/app_rpt




More information about the App_rpt-users mailing list