[App_rpt] Questions

Stephen Rodgers hwstar at rodgers.sdcoxmail.com
Sat Feb 9 17:33:13 EST 2008


Dave,

There have been lots of changes to chan_usbradio since September 2007  I
would suggest you do the following updates then report back on any
issues you still have:

1. Update asterisk and libpri zaptel to the latest stable "tarball"
releases mentioned on asterisk.org.

2. Grab the latest SVN of chan_usbradio.c and all the files in the xpmr
directory at:

https://www.xelatec.com/viewvc/app_rpt/asterisk/trunk/channels

3. Grab the latest SVN of app_rpt.c at:

https://www.xelatec.com/viewvc/app_rpt/asterisk/trunk/apps/

4. Download the initial asterisk configuration files from;

http://limeylinux.org/downloads/configs.tar.gz

There are 4 directories underneath the main directory inside this
tarball. There is one directory for each of the hardware platforms
supported. Use only the files in the usbradio directory and the top
level directory. Put all files in /etc/asterisk.


Request for node number assignment: You have been assigned node allstar
node 2140.

Steve WA6ZFT







David Powell-Williams wrote:
> Gents:
> 
> I wonder if anyone can give me pointers on the following problem areas
> encountered as I come up to speed.
> 
> Current installation (all compiled from source onto Debian Etch):
> 
> Asterisk SVN-branch-1.4-r93420M
> 
> app_rpt.c v. 0.86 12/05/07
> 
> chan_usbradio.c as at 20070918
> 
> xpmr.c as at 20070914
> 
> *******************************
> 
> 1. I regularly experience either one-way or no audio in connections to/from
> the radio interface. This is true with iax-rpt or IAX soft clients, both
> originating and terminating within my LAN or through a router from external
> IPs.  The transmitter keying always works.
> 
> I often see one-way audio when making Asterisk IAX calls that do not involve
> app-rpt.  I am aware of the SIP/RTP/NAT issues but I am referring only to
> the IAX protocol. Any involved routers have 4569 forwarded correctly. There
> are some comments on Asterisk sites that refer to this problem, possibly
> limited to v. 1.4.x, but nothing definitive.  
> 
> 2. There was a posting on this list that mentioned that both rpt.conf and
> usbradio.conf should have the same 'duplex' parameter set (0 in my case). I
> do not see 'duplex' in the example usbradio.conf file. Should 'duplex=0' be
> set under [general] or [usb] in that file?
> 
> 3. The autopatch 'on' code (*6) produces the following when dialed:
> 
> NOTICE[27546]: chan_usbradio.c:1774 usbradio_read: Got DTMF char *
> NOTICE[27546]: chan_usbradio.c:1774 usbradio_read: Got DTMF char 6
> ioctl(ZT_LOADZONE) failed: Inappropriate ioctl for device
> WARNING[27900]: app_rpt.c:4452 rpt_call: Unable to set tone zone us
> 	Hungup 'Zap/pseudo-1547130459'
> 	Hungup 'Zap/pseudo-721434464'
> 
> Is the ioctl error an issue with the CM108 interface?
> 
> I have 'tonezone=us' set in rpt.conf under my node stanza. I did not see
> this parameter shown in the distribution example rpt.conf file. Should the
> tonezone be set elsewhere?
> 
> I have read through all archived postings, svn repos, and related websites
> but cannot find answers to the above.  Any guidance would be truly
> appreciated.
> 
> Allstar Link node number assignment is on request.
> 
> Finally, I notice that with discriminator audio fed to the CM108, (and the
> radio tune parm's set) the DSP squelch is always very loose. DTMF is decoded
> properly but CTCSS decoding does not work at all.  I have reverted to the
> hardware COS option.
> 
> 73,
> 
> Dave
> VE7MQ.
> 
> _______________________________________________
> App_rpt mailing list
> App_rpt at lists.illiana.net
> http://lists.illiana.net/mailman/listinfo/app_rpt
> 




More information about the App_rpt-users mailing list