[App_rpt] Problems with Echolink on app_rpt

Matt Beasant g4rky at yahoo.co.uk
Sat Oct 11 04:55:47 EDT 2008


Dear all,

I've upgraded my node to the latest release and have attempted to get
Echolink working on my node.

However, I'm having problems and wondered if anyone could point me in the
right direction for a fix?

When I try to make an outgoing call from my node to an echolink node, I
instantly get the "node connection failed" message.

On the CLI, the announcement text is immediately preceeded by:

WARNING[5786] file.c:1198 waitstream_core: Unexpected control subclass '13'

When I try to make a call IN to my node form an Echolink node, I see:

ERROR[2508]: chan_echolink.c:2165 do_new_call: Cannot find DB entry for
a/ipaddr/81.156.xxx.xxx

However, I do frequently see messages such as:

NOTICE[2507]: chan_echolink.c:1758 sendcmd: Received OK from Echolink server
europe.echolink.org

and the database show command works fine also.

Do I need to follow these instructions here :
http://app-rpt.qrvc.com/echolink.html  or is my node already up to date
enough to not have to do this?

I also noted the existence of an IRLP config file in the config examples - I
need IRLP functionality on my node and so is this something I can use too?

Thanks in advance for any and all help received!

Kind regards,

Matt
G4RKY
node 2250 & 2237
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20081011/ade1566d/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list