[App_rpt] Problems with Echolink on app_rpt

Matt Beasant g4rky at yahoo.co.uk
Sat Oct 11 06:28:01 EDT 2008


Ah, I've managed to fix the main problem and can now initiate connections
outbound and all is fine, however inbound connections end up with this
result on my console and a "connection failed" from the Echolink node I was
dialling in from...

Any thoughts anyone?

Thanks in advance,

Matt

[Oct 11 11:24:31] NOTICE[6210]: chan_echolink.c:2175 do_new_call: new
CALL=MB7IBA-L,ip=81.156.xxx.xxx,name=        Barry Wales UK
  == Starting echolink/el0-17 at radio-secure,2250,1 failed so falling back
to exten 's'
  == Starting echolink/el0-17 at radio-secure,s,1 still failed so falling
back to context 'default'
[Oct 11 11:24:31] WARNING[6494]: pbx.c:2481 __ast_pbx_run: Channel
'echolink/el0-17' sent into invalid extension 's' in context 'default', but
no invalid handler
[Oct 11 11:24:31] NOTICE[6210]: chan_echolink.c:2175 do_new_call: new
CALL=MB7IBA-L,ip=81.156.xxx.xxx,name=        Barry Wales UK
  == Starting echolink/el0-18 at radio-secure,2250,1 failed so falling back
to exten 's'
  == Starting echolink/el0-18 at radio-secure,s,1 still failed so falling
back to context 'default'
[Oct 11 11:24:31] WARNING[6495]: pbx.c:2481 __ast_pbx_run: Channel
'echolink/el0-18' sent into invalid extension 's' in context 'default', but
no invalid handler




2008/10/11 Matt Beasant <g4rky at yahoo.co.uk>

>  Dear all,
>
> I've upgraded my node to the latest release and have attempted to get
> Echolink working on my node.
>
> However, I'm having problems and wondered if anyone could point me in the
> right direction for a fix?
>
> When I try to make an outgoing call from my node to an echolink node, I
> instantly get the "node connection failed" message.
>
> On the CLI, the announcement text is immediately preceeded by:
>
> WARNING[5786] file.c:1198 waitstream_core: Unexpected control subclass '13'
>
> When I try to make a call IN to my node form an Echolink node, I see:
>
> ERROR[2508]: chan_echolink.c:2165 do_new_call: Cannot find DB entry for
> a/ipaddr/81.156.xxx.xxx
>
> However, I do frequently see messages such as:
>
> NOTICE[2507]: chan_echolink.c:1758 sendcmd: Received OK from Echolink
> server europe.echolink.org
>
> and the database show command works fine also.
>
> Do I need to follow these instructions here :
> http://app-rpt.qrvc.com/echolink.html  or is my node already up to date
> enough to not have to do this?
>
> I also noted the existence of an IRLP config file in the config examples -
> I need IRLP functionality on my node and so is this something I can use too?
>
> Thanks in advance for any and all help received!
>
> Kind regards,
>
> Matt
> G4RKY
> node 2250 & 2237
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20081011/bb996466/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list