[App_rpt-users] Bug or wrong implementation?

Stephen - K1LNX k1lnx at k1lnx.net
Fri Jul 31 11:01:53 EDT 2009


Thanks Jon, I think that explains it perfectly. It is much more
clearer to me now than it was previously (as clear as mud).

tnx
Stephen
K1LNX

On Fri, Jul 31, 2009 at 10:58 AM, Jon Rorke<jrorke at cogeco.ca> wrote:
> For a simplex node you must tell the usb fob or URI that you are
> connected to a simplex radio (not a full duplex radio like a repeater).
> Otherwise the moment it receives a signal it will attempt to key the
> same radio because it thinks it full duplex.
>
> So in usbradio.conf set duplex=0 for simplex radios.
>
> Also in rpt.conf you must tell App-rpt that you are running in half
> duplex node so you must state in the node stanza duplex=0.
>
> If you dont it will assume you are connected to a repeater.
>
> So I dont think its a bug it just needs to be configured correctly.
>
>
> Hope this helps.
>
> Jon VA3RQ
>
>> I don't understand something, and before I file this as a bug report
>> on Mantis, I want to make sure that it is.
>>
>> My current setup consists of a DMK URI, and an Icom UHF commercial
>> radio running simplex. I have this parameter set in usbradio.conf:
>>
>> duplex=0
>>
>> If I set duplex=1, it will continually kerchunk. If I set it back to
>> duplex=0, when the radio receives a signal, it will transmit.
>>
>> Only by adding this to my node stanza in rpt.conf will it behave as expected:
>>
>> duplex=1
>>
>> Either I'm not understanding how this works, or I don't have something
>> configured or implemented correctly, or it's a bug?
>>
>> tnx
>> Stephen
>> K1LNX
>>
>
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at qrvc.com
> http://qrvc.com/mailman/listinfo/app_rpt-users
>



-- 
**********************************
Stephen Brown - ARS K1LNX
Johnson City, TN EM86
http://www.k1lnx.net
google voice: 423-665-9367
**********************************



More information about the App_rpt-users mailing list