[App_rpt-users] Bug or wrong implementation?

Bob Brown - NØEUH bbrown at byrg.net
Fri Jul 31 11:05:34 EDT 2009


Same here
Explanation is a lot clearer now

Many Thanks

--
Thanks in Advance

  Bob Brown, NØEUH

  Kansas City Metro Area

  http://sm0kenet.net

  http://byrg.net

  http://kcdstar.byrg.net

Mike Ditka <http://www.brainyquote.com/quotes/authors/m/mike_ditka.html>  -
"If God had wanted man to play soccer, he wouldn't have given us arms."

On Fri, Jul 31, 2009 at 09:58, Jon Rorke <jrorke at cogeco.ca> wrote:

> For a simplex node you must tell the usb fob or URI that you are
> connected to a simplex radio (not a full duplex radio like a repeater).
> Otherwise the moment it receives a signal it will attempt to key the
> same radio because it thinks it full duplex.
>
> So in usbradio.conf set duplex=0 for simplex radios.
>
> Also in rpt.conf you must tell App-rpt that you are running in half
> duplex node so you must state in the node stanza duplex=0.
>
> If you dont it will assume you are connected to a repeater.
>
> So I dont think its a bug it just needs to be configured correctly.
>
>
> Hope this helps.
>
> Jon VA3RQ
>
> > I don't understand something, and before I file this as a bug report
> > on Mantis, I want to make sure that it is.
> >
> > My current setup consists of a DMK URI, and an Icom UHF commercial
> > radio running simplex. I have this parameter set in usbradio.conf:
> >
> > duplex=0
> >
> > If I set duplex=1, it will continually kerchunk. If I set it back to
> > duplex=0, when the radio receives a signal, it will transmit.
> >
> > Only by adding this to my node stanza in rpt.conf will it behave as
> expected:
> >
> > duplex=1
> >
> > Either I'm not understanding how this works, or I don't have something
> > configured or implemented correctly, or it's a bug?
> >
> > tnx
> > Stephen
> > K1LNX
> >
>
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at qrvc.com
> http://qrvc.com/mailman/listinfo/app_rpt-users
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20090731/cc320a0e/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list