[App_rpt-users] mr roboto

Don Russell w9drr at live.com
Mon May 4 15:48:17 EDT 2009


it was the kernel timer.. working fine on the dual xeon now.
the kernel default was 250hz not 1000.

did a quick rebuild reboot and its up fine.

Don
W9DRR

From: telesistant at hotmail.com
To: k1lnx at k1lnx.net; w9drr at live.com
CC: app_rpt-users at qrvc.com
Subject: RE: [App_rpt-users] mr roboto
Date: Mon, 4 May 2009 11:28:08 -0700








Im not sure what the problem is, but I *HAD* to say

domo arigato, mr. robato

:)

Date: Mon, 4 May 2009 12:02:54 -0400
From: k1lnx at k1lnx.net
To: w9drr at live.com
CC: app_rpt-users at qrvc.com
Subject: Re: [App_rpt-users] mr roboto

Are you using a Dell system by chance? I had this very same issue on a Dell server that I was originally running it on, I have since moved on to an embedded system and the problem went away...

I put some notes up here concerning this: http://www.k1lnx.net/wiki/index.php/App_RPT/TIARA


Never did figure out what the deal was, but when I moved to the embedded system it worked with the stock kernel. 

Hope that helps... 73
Stephen
K1LNX


On Mon, May 4, 2009 at 11:12 AM, Don Russell <w9drr at live.com> wrote:






I hadn't played in that area of the kernel config in a really long time.
I try and keep that stuff set to defaults. The only thing I changed
was the processor type to xeon. There are so many options in there!


The internal timer was set to 250hz.. recompiling now. I will stop by the tower site
this evening and try it out. I bet that will fix it.

Thanks,
Don


> To: w9drr at live.com

> Subject: Re: [App_rpt-users] mr roboto
> From: jjudge at uci.edu
> Date: Mon, 4 May 2009 14:19:05 +0000
> 
> I had that same issue with a 2.6.26 debian kernel. Zaptel needs a 1 kHz internal timing source (2.6 kernels have one built in) but some distros (debian and, apparently, gentoo, too) come set at a lower freq by default. Assuming this is the issue, and it sounds like it is, you'll have to recompile your kernel with the 1 kHz setting. In the kernel source's menuconfig the setting is under processor type and features.

> 
> Good luck!
> Jamison KI6VCE
> Sent from my Verizon Wireless BlackBerry
> 
> -----Original Message-----
> From: Don Russell <w9drr at live.com>

> 
> Date: Mon, 4 May 2009 09:02:53 
> To: <app_rpt-users at qrvc.com>
> Subject: [App_rpt-users] mr roboto
> 
> 
> _______________________________________________

> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at qrvc.com
> http://qrvc.com/mailman/listinfo/app_rpt-users

> 
> 

HotmailĀ® goes with you.  Get it on your BlackBerry or iPhone.

_______________________________________________

App_rpt-users mailing list

App_rpt-users at qrvc.com

http://qrvc.com/mailman/listinfo/app_rpt-users




-- 
Stephen Brown - ARS K1LNX
Johnson City, TN EM86
http://www.k1lnx.net

_________________________________________________________________
HotmailĀ® goes with you. 
http://windowslive.com/Tutorial/Hotmail/Mobile?ocid=TXT_TAGLM_WL_HM_Tutorial_Mobile1_052009
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20090504/8d9e165e/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list