[App_rpt-users] [Fwd: Re Chan_IRLP 025]

RED BUTTON MOBILE jrorke at cogeco.ca
Sun May 17 09:40:12 EDT 2009


Ok I have now updated to App_Rpt 0181 and Chan_Irlp 026.

So far I have connected to IRLP9453 3 times and it seems ok.

But I'm still having problems with EXP 0016.
After the connect message I get no audio and
here is a snip from the console after I connect to 0016:
> [May 17 09:21:54] WARNING[23772]: codec_gsm.c:144 gsmtolin_framein: 
> Invalid GSM data (1)
> [May 17 09:21:54] WARNING[23772]: translate.c:211 framein: gsmtolin 
> did not update samples 0
> [May 17 09:21:54] WARNING[23772]: codec_gsm.c:144 gsmtolin_framein: 
> Invalid GSM data (1)
> [May 17 09:21:54] WARNING[23772]: translate.c:211 framein: gsmtolin 
> did not update samples 0
> [May 17 09:21:54] WARNING[23772]: codec_gsm.c:144 gsmtolin_framein: 
> Invalid GSM data (1)
> [May 17 09:21:54] WARNING[23772]: translate.c:211 framein: gsmtolin 
> did not update samples 0
> [May 17 09:21:54] WARNING[23772]: codec_gsm.c:144 gsmtolin_framein: 
> Invalid GSM data (1)
> [May 17 09:21:54] WARNING[23772]: translate.c:211 framein: gsmtolin 
> did not update samples 0
> [May 17 09:21:54] WARNING[23772]: codec_gsm.c:144 gsmtolin_framein: 
> Invalid GSM data (1)
> [May 17 09:21:54] WARNING[23772]: translate.c:211 framein: gsmtolin 
> did not update samples 0
> [May 17 09:21:54] WARNING[23772]: codec_gsm.c:144 gsmtolin_framein: 
> Invalid GSM data (1)
> [May 17 09:21:54] WARNING[23772]: translate.c:211 framein: gsmtolin 
> did not update samples 0

The screen fills up wit these error messages until I disconnect.

Dont know why its trying to do GSM as My normal IRLP node connects with 
ADPCM full duplex.

Do I not have something set right here? I checked the IAX.conf files to 
make sure that ulaw, G726aa12 and GSM are enabled.

Jon.
Jim Duuuude wrote:
> I have attempted to duplicate both of your reports. I am running the 
> latest
> from SVN (that Steve posted today) and could connect to exp0016 without
> any problems and also 9453.
>
> I have no idea???
>
> Date: Sat, 16 May 2009 20:28:16 -0400
> From: jrorke at cogeco.ca
> To: app_rpt-users at qrvc.com
> Subject: [App_rpt-users] [Fwd: Re Chan_IRLP 025]
>
>  
>   
>
>
> --Forwarded Message Attachment--
> Date: Sat, 16 May 2009 20:23:33 -0400
> From: jrorke at cogeco.ca
> To: app-rpt at qrvc.com
> Subject: Re Chan_IRLP 025
>
> Hi Guys, been testing App_rpt 0.179 Beta and Chan_IRLP 0.25 Beta on node 
> 2249.
>  
> So far the audio seems to be fairly stable so far.
>  
> A couple of things observed.
>  
> 1) I can't seem to connect to IRLP reflector 9453. I get connection fail 
> unless I key up between the IRLP announcement and
> The Asterisk announcements. If I key up then I get a successful connection.
>  
> Now the weird part, I can connect to IRLP 9454 and 9452 with out having 
> to key up. It only seems to be 9453 that I have this trouble.
> I have tried this on node 2182 as well with the same symptom.
> I am told that when IRLP connects to a reflector that a key pulse is 
> supposed to be sent on one of the 1542X ports and it seems that
> it does not get sent or it takes too long to do it unless I key it 
> manually with my radio.
> I don't seem to be having the same problem on other IRLP reflectors.
>  
> 2) I can connect to EXP reflector 0040 ok but I am having trouble on EXP 
> 0016.
>  
> Now EXP node 0016 is set up to feed Newsline. What seems to be happening 
> is the 0016 node wants to connect using
> ADPCM full duplex, my node doesn't like it so it picks GSM as fallback 
> codec but most of the time I just get "GSM data Error messages on the 
> screen.
>  
> I did see that Steve has a newer versions of App_Rpt_C and ChanIRLP.
> But I thought that this might be some good feed back.
>  
> Jon VA3RQ
>  
> node 2249
>  
>  
>   



More information about the App_rpt-users mailing list