[App_rpt-users] Changes in new version?

Matt Beasant g4rky at yahoo.co.uk
Tue Nov 3 18:33:56 EST 2009


2009/11/3 Matt Beasant <g4rky at yahoo.co.uk>

>
>
> 2009/11/3 Ramesh Dhami (VA3UV) <Ramesh at va3uv.com>
>
> Hi Matt;
>>
>> Not sure why you are using duplex=3 on a repeater node.... have you tried
>> duplex=2? (this is the correct setting for a repeater node)...
>>
>>
>> From the ACID sysadmin manual...
>>
>> duplex=2:  Full Duplex with telemetry tones and hang time.
>> This mode is preferred when interfacing a
>> repeater.
>>
>>
>> duplex=1 is half duplex, so yes, your COS will be ignored.
>>
>> duplex=3 is full duplex, but no repeated audio.
>>
>>
>> Also what is your duplex setting in usbradio.conf? - you want to set that
>> to duplex=1 so that you can issue dtmf codes while the node is transmitting.
>>
>>
>> Let me know how you make out...
>>
>>
>> Cheers,
>>
>> Ramesh.
>>
>>
> Hi there Ramesh and thanks for the reply.  Hope all is well with you?
>
>
> I'm using duplex=3 because if I use duplex=2 I get two sources of repeated
> audio:
>
>
>    - One via the RC210 and its RAD board ( I know you're familiar with the
>    Arcom controllers )
>
>
>    - One via app_rpt
>
>
> This causes an echo in the repeated audio due to the different delays. So,
> I used duplex=3 which stops the app_rpt repeated audio.
>
> It all used to work OK....
>
> I will check the usbradio.conf duplex setting  maybe thats my problem.....
>
> Thanks for the info Ramesh, I'll let you know how it goes....
>
> Cheers and hope to chat again soon, when is the best time to catch you on
> your node?
>
> 73
>
> Matt
>

Yes confirmed that duplex=1 in usbradio.conf

Hmmmmmmm
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20091103/6effad89/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list