[App_rpt-users] Node not registering

Doug Bade kd8b at thebades.net
Thu Oct 29 21:46:45 EDT 2009


hwstar at rodgers.sdcoxmail.com wrote:
>> From: Doug Bade <kd8b at thebades.net>
>> Date: 2009/10/29 Thu PM 01:53:55 PDT
>> To: app_rpt mailing list <app_rpt-users at qrvc.com>
>> Subject: Re: [App_rpt-users] Node not registering
>>
>>
>>     
>>>>> Do I need a hole in the firewall for the registry??? I have one 
>>>>>           
>>>> for SIP.. 4569
>>>>         
>>>>> from my iax.conf file
>>>>>
>>>>> register=A2235:xxxxxx at register.allstarlink.org
>>>>> where xxxxxx = my password....
>>>>>
>>>>> from my rpt.conf file
>>>>>
>>>>>
>>>>>           
>>>> statpost_program=/bin/wget,-q,--timeout=15,--tries=1,--output-document=/dev/null 
>>>>
>>>>         
>>>>> statpost_url=http://stats.allstarlink.org/uhandler.php ; Status updates
>>>>>
>>>>> is uncommented....
>>>>>
>>>>> I am not seeing what is wrong..
>>>>>
>>>>> Help ??
>>>>>
>>>>> Doug
>>>>> KD8B
>>>>>
>>>>>           
>>
>>     
>>>> There should be a be a forward statement for port 4569 in your 
>>>> firewall directing the external port 4569 on your public IP to an 
>>>> internal private IP hosting the node.
>>>>
>>>> Just to make sure your router is not playing games with source port 
>>>> numbers, I forced registration for node 2235 to always user port 4569.
>>>>
>>>> FYI: Although not needed for ACID, SIP should be port 5060 plus udp 
>>>> ports 10000-20000
>>>>
>>>> Steve
>>>> WA6ZFT
>>>>
>>>> Steve;
>>>>         
>> Steve and List;
>>
>>
>> I did already open up a port forward on 4569 for UDP......... I am 
>> suspecting maybe TCP too?????
>>
>> I will open the others too....
>>
>> Doug
>> KD8B
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> App_rpt-users mailing list
>> App_rpt-users at qrvc.com
>> http://qrvc.com/mailman/listinfo/app_rpt-users
>>
>>     
>
> The udp protocol on port 4569 is all that should be required. Recheck the internal port forwarding in the router, and you might want to see what registration messages(errors) are being printed on the asterisk cli.
>
> Steve
> WA6ZFT
>
>   
Steve;
> Thanks for the help.
>   
    I had opened it in port forwarding but not in the firewall iptables 
rules... fixed now :-)
Next step to hook up other repeaters through the same firewall... I 
guess use sequential ports or something for the others????

Doug
KD8B




More information about the App_rpt-users mailing list