[App_rpt-users] one-way connection making

David KE6UPI dshaw at ke6upi.com
Tue Dec 21 22:32:51 EST 2010


Are you saying that when you connect to one of your nodes on your LAN you
have one-way audio?

If so you need to edit your rpt.conf on both nodes.

Node that uses port 4569
[nodes]

; Note, if you are using automatic update for allstar link
nodes,
; no allstar link nodes should be defined here. Only place a
definition
; for your locak nodes, and private (off of allstar link) nodes
here.


2063 = radio at 127.0.0.1:4569/2063,NONE   ; This must be changed to your node
numb
2064 = radio at 192.168.XXX.ZZZ:4568/2064,NONE,y

Node that uses port 4568
[nodes]

; Note, if you are using automatic update for allstar link
nodes,
; no allstar link nodes should be defined here. Only place a
definition
; for your local nodes, and private (off of allstar link) nodes
here.


2063 = radio at 127.0.0.1:4568/2063,NONE   ; This must be changed to your node
numb
2064 = radio at 192.168.XXX.ZZZ:4569/2064,NONE,y

If you only use rpt_extnode for find your other node, then it use the public
address. This makes your node route to the outside of your router then back
in. If you edit [node] in rpt.conf you can tell your node where to the other
node is on your LAN and not route to the outside world and back in.

David

On Tue, Dec 21, 2010 at 2:33 PM, Ken <ke2n at cs.com> wrote:

> I have two nodes, behind a common router,  that are quite similar, except
> that - on the internet side one appears as port 4569 - and the other as port
> 4568.
>
>
>
> For the longest time, I have found that I can connect only in one
> direction. In the other direction I get the  “chan_iax2.c:4071
> __auto_congest: Auto-congesting call due to slow response” failure message.
>
>
>
> As it happens, the one I can do the connecting connect with is the one that
> uses the 4569 port.
>
>
>
> I would expect that I can connect in either direction. What can cause this
> one-way problem?
>
>
>
> Ken
>
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20101221/4b28ff4d/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list