[App_rpt-users] CTCSS Problem

Tony kt9ac at ameritech.net
Thu Jan 27 14:35:12 EST 2011


I agree with the squelch mention. I had the opposite problem when going 
to DSP squelch versus USB COR, the rx didn't key at all.

Try running "radio tune rxsquelch" to have it self-level.

On 01/27/2011 01:20 PM, Scott Weis wrote:
> It most likely means that your COS is active or your using DSP for the
> squelch and it's too loose.
>
> -----Original Message-----
> From: app_rpt-users-bounces at ohnosec.org
> [mailto:app_rpt-users-bounces at ohnosec.org] On Behalf Of Kris Kirkland
> Sent: Thursday, January 27, 2011 12:00 PM
> To: app_rpt-users at ohnosec.org
> Subject: [App_rpt-users] CTCSS Problem
>
> Howdy
>
> First I'd like to start off by saying thanks for such a great piece of
> software for asterisk, I've been using Asterisk for 6 years now. I'm a
> network engineer so I'm not a repeater guru by any means, but I'm having a
> problem with my setup using the URI Model: DMK URI My first problem is; if
> ctcssfrom is set to anything but dsp, the repeater keys up as soon as
> asterisk is started. I can even disconnect everything but PTT and Ground and
> it still keys up as soon as its started. I did this to eliminate the
> possibility of the device sensing CTCSS via the mic_in_ac. So my
> understanding was that if I set ctcssfrom=no then it would ignore ctcss, but
> it still keys up. Is this a bug in the software being that it happens even
> with everything but ptt/gnd is disconnected?
>
> --
> ______________________
>
> Kris Kirkland ~ K5KRK
> ______________________
>
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>
>
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>



More information about the App_rpt-users mailing list