[App_rpt-users] Connecting to my node from web transceiver

Jim Duuuude telesistant at hotmail.com
Fri Sep 23 21:07:05 EDT 2011


I suppose you could validly call it an "issue" :-).

Some (certainly *not* all) NAT devices (such as cable/dsl routers, etc)
do *not* have the ability for a device on the LAN side to access another
device on the LAN side through its WAN address. Obviously, the WebTransceiver
connects you to a node's public IP address (WAN side of a NAT device).

Unfortunately, this is just a shortcoming of these NAT devices. If it really
is a problem, I suggest finding one that performs that routing function
successfully.

JIM WB6NIL

> Date: Sat, 24 Sep 2011 07:58:34 +0930
> From: michaelcarey at internode.on.net
> To: pd_fus at me.com
> CC: App_rpt-users at ohnosec.org
> Subject: Re: [App_rpt-users] Connecting to my node from web transceiver
> 
> Is there an "issue" using the web transceiver on the same internet 
> service/connection that the node is on?  This is something I have 
> wondered about but not ever tested.
> 
> Michael.
> VK5ZEA
> 
> On 24/09/2011 07:47, Peter Dahl wrote:
> > My node , 27595 appears to be fully operational now and ready to be 
> > deployed on the air finally except I have one burning question. I can 
> > control and access my node both locally and through the phone portal 
> > but not with the web transceiver. When I access most other nodes 
> > through the web transceiver I am immediately connected to them and  
> > the image of the keypad on the web page is active. When I access my 
> > node through the web transceiver the "keypad" stays inactive and the 
> > audible connection message does not  play. What am I missing? Can 
> > someone please assist me with this final configuration of my node?
> >
> > Thanks in advance!
> >
> > Peter, WA7FUS,  Node 27595 Brier, WA
> > _______________________________________________
> > App_rpt-users mailing list
> > App_rpt-users at ohnosec.org
> > http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
> >
> 
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
 		 	   		  
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20110923/9f54cf1c/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list