[App_rpt-users] Debugging COS

Jim Whiteside jaydublu2002 at gmail.com
Sun Feb 12 07:27:15 EST 2012


Ken,

That's another step forward, thanks.

But it seems to be showing that asterisk is not getting an RPT_RXKEYED
signal as I feared.

Nothing happens when I change the signal on pin 48 - but if I trigger a
transmit e.g. via 'rpt fun 28233 *80' I get the following:

Node Variable dump for node 28233:
   RPT_TXKEYED=1
   RPT_ETXKEYED=0
   RPT_NUMLINKS=0
   RPT_LINKS=0
   RPT_NUMALINKS=0
   RPT_ALINKS=0
   RPT_AUTOPATCHUP=0
   RPT_RXKEYED=0
    -- 8 variables

Jim M0HPJ

On 12 February 2012 11:57, Ken <ke2n at cs.com> wrote:

> Jim****
>
> ** **
>
> use****
>
> core set verbose 7****
>
> ** **
>
> see****
>
> http://ohnosec.org/drupal/node/176****
>
> for meaning of the signals****
>
> ** **
>
> If you leave the COS on, you may time out the machine, which can lead to
> confusing results.****
>
> And – if the machine wakes up with the COS on, I think that blocks the
> transmit until you toggle it off once.****
>
> ** **
>
> GL****
>
> Ken****
>
> ** **
>
> ** **
>
> ** **
>
> *From:* app_rpt-users-bounces at ohnosec.org [mailto:
> app_rpt-users-bounces at ohnosec.org] *On Behalf Of *Jim Whiteside
> *Sent:* Sunday, February 12, 2012 6:46 AM
> *To:* app_rpt-users at ohnosec.org
> *Subject:* [App_rpt-users] Debugging COS****
>
> ** **
>
> I'm still chipping away at modifying a Startech CM108 USB fob - so far I
> have successfully got PTT and audio out working, but I'm struggling with
> audio in and COS.
>
> I've been following http://www.qsl.net/k0kn/cm108_mod.html
>
> Can anyone advise if there's a way to determine from the Asterisk side if
> COS is active or not?
>
> I've even tried manually taking the CM108 pin 48 to 0v and +5v with the
> iax.conf below, but I can't seem to make anything 'happen'.
>
> My theory was, as soon as I have COS triggering Asterisk correctly, then I
> can look at getting the audio in working properly.
>
> TIA
>
> --
> Jim Whiteside.
> M0HPJ****
>
> [usb28233]
> hdwtype=0
> rxboost=1
> txboost=0
> rxctcssrelax=1
> txctcssdefault=94.8
> rxctcssfreqs=94.8
> txctcssfreqs=94.8
> ;rxctcssoverride=0
> carrierfrom=usbinvert
> ctcssfrom=no
> rxdemod=speaker
> txprelim=no
> txlimonly=no
> txtoctype=notone
> txmixa=composite
> txmixb=no
> invertptt=0
> duplex=0
> rxondelay=0
> rxnoisefiltype=0
> eeprom=0****
>



-- 
Jim Whiteside.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20120212/5f463fa2/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list