[App_rpt-users] no PTT when simplusb selected.

Monty monty at ke7jvx.com
Thu May 3 19:11:28 EDT 2012


I believe either you need to set carrierfrom or ctcssfrom or both, to usb
or usbinvert.  A no sets it to ignore that input.

I have mine setup to the following:

carrierfrom=usbinvert
ctcssfrom=usbinvert


Monty


On Thu, May 3, 2012 at 3:40 PM, David Kierzkowski <dave_k_420 at yahoo.com>wrote:

> tried it - didn't help
> i diffed the entire etc dir between the 2 configs portal pushed configs.
> rpt.conf rxchannel value and the presence of radiousb.conf are the only
> things that change.
> so i renamed a copy of radiousb.conf to simpleusb.conf and changed the
> rpt.conf to point to it... and it still does not work!? Something else
> is going on in asterisk that i cant figure out
> this is the asterisk verbose output when i key and keyup the java client
> if it helps
>
> Node Variable dump for node 28522:
>   RPT_NUMLINKS=1
>   RPT_LINKS=1,TKD8EYF
>   RPT_NUMALINKS=1
>   RPT_ALINKS=1,KD8EYFTK
>   RPT_ETXKEYED=1
>   RPT_RXKEYED=1
>   RPT_AUTOPATCHUP=0
>   RPT_TXKEYED=0
>    -- 8 variables
> Node Variable dump for node 28522:
>   RPT_NUMLINKS=1
>   RPT_LINKS=1,TKD8EYF
>   RPT_NUMALINKS=1
>   RPT_ALINKS=1,KD8EYFTU
>   RPT_ETXKEYED=1
>   RPT_RXKEYED=1
>   RPT_AUTOPATCHUP=0
>   RPT_TXKEYED=0
>    -- 8 variables
>    -- Hungup 'Zap/pseudo-991844848'
>
> On 5/3/2012 6:12 PM, Tim Sawyer wrote:
> > Take out one of the usb stanzas in simpleusb.conf and then check your
> rpt.conf for a matching rxchannel
> >
> > ie, either
> >
> > rxchannel = SimpleUSB/usb
> >
> > or
> >
> > rxchannel = SimpleUSB/usb28522
> >
> > depending which you leave in simpleusb.conf
> >
> > --
> > Tim
> > :wq
> >
> > On May 3, 2012, at 2:43 PM, David Kierzkowski wrote:
> >
> >> Also i am currently using
> >>
> >> carrierfrom=no
> >> ctcssfrom=no
> >> for the below config was jsut from trying to find a working combination
> >> when posted the first msg..
> >>
> >>
> >> On 5/3/2012 5:33 PM, David Kierzkowski wrote:
> >>> I have a ACID install with URIx connected to a icom v8000. Want to
> setup
> >>> as a simple repeater. Through the portal when setting the interface to
> >>> simpleusb, no PTT will work, but i can hear recieved audio.
> >>> if i setup the interface as usbradio (i dont want / radio is doing
> >>> ctcss/ speak level audio ) then the radio will PTT and pass
> >>> overmodulated audio (as expected) but no RX audio will pass.
> >>>
> >>> i have a feeling theres a config issue with simpleusb.conf.. do u guys
> >>> see anything? I dont know why it creates the [usb] device stanza. Also
> >>> while in the simple_tune_usb.sh i can see and set the RX levels
> properly
> >>> and manually flash the PTT.
> >>>
> >>> [general]
> >>>
> >>> [usb]
> >>>
> >>> hdwtype=0
> >>> rxboost=1
> >>> txboost=1
> >>> carrierfrom=dsp
> >>> ctcssfrom=dsp
> >>> txmixa=composite
> >>> txmixb=0
> >>> invertptt=0
> >>> duplex=1
> >>> rxondelay=0
> >>> eeprom=0
> >>>
> >>> [usb28522]
> >>>
> >>> hdwtype=0
> >>> rxboost=0
> >>> txboost=1
> >>> carrierfrom=usb
> >>> ctcssfrom=usb
> >>> txmixa=voice
> >>> txmixb=no
> >>> invertptt=0
> >>> duplex=0
> >>> rxondelay=1
> >>> eeprom=0
> >>>
> >>>
> >>> and here is simpleusb_tune_usb28522.conf
> >>> [usb28522]
> >>> ; name=usb28522
> >>> ; devicenum=2
> >>> devstr=4-4
> >>> rxmixerset=400
> >>> txmixaset=500
> >>> txmixbset=500
> >>
> >> _______________________________________________
> >> App_rpt-users mailing list
> >> App_rpt-users at ohnosec.org
> >> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
> >
>
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20120503/ab2413a8/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list