[App_rpt-users] Noise reduction on receive audio from Allstar

Eric Guth eric at efratnetworks.com
Thu May 10 06:45:14 EDT 2012


Problem solved.

Ken was right.  Thanks Ken.  Changing the configuration on the usbradio.conf to flat audio, and not pre-emphasized audio solved the problem and made listening on Allstar much more comfortable.  Thanks to all who answered me.

Now - has anybody actually deployed a node with the Dingotel USB Fob?  I picked up two units some time back and want to experiment with them.

73,
Eric 4Z5UG

From: Ken [mailto:ke2n at cs.com]
Sent: Wednesday, May 09, 2012 11:53 AM
To: Eric Guth
Cc: app_rpt-users at ohnosec.org
Subject: RE: [App_rpt-users] Noise reduction on receive audio from Allstar

OK – well - you could have an analogous situation there, where you have selected pre-emphasized transmit audio and your rig only needs flat, “microphone’ audio.

Ken

From: Eric Guth [mailto:eric at efratnetworks.com]<mailto:[mailto:eric at efratnetworks.com]>
Sent: Wednesday, May 09, 2012 12:13 AM
To: Ken
Cc: app_rpt-users at ohnosec.org<mailto:app_rpt-users at ohnosec.org>
Subject: Re: [App_rpt-users] Noise reduction on receive audio from Allstar

I am referring to audio coming from the link and transmitted to me on my node.

73,

Eric. 4Z5UG


On May 9, 2012, at 3:21 AM, "Ken" <ke2n at cs.com<mailto:ke2n at cs.com>> wrote:
Is it possible you are getting discriminator audio from your radio, but telling asterisk that it is “flat” audio?

That would make everything high pitched and noisy


Ken

From: app_rpt-users-bounces at ohnosec.org<mailto:app_rpt-users-bounces at ohnosec.org> [mailto:app_rpt-users-bounces at ohnosec.org]<mailto:[mailto:app_rpt-users-bounces at ohnosec.org]> On Behalf Of Eric Guth
Sent: Tuesday, May 08, 2012 5:34 PM
To: app_rpt-users at ohnosec.org<mailto:app_rpt-users at ohnosec.org>
Subject: [App_rpt-users] Noise reduction on receive audio from Allstar

Folks,

I notice that when hams are noisy into their Allstar node or the repeater connected to the Allstar node, the noise on their signal seems to be higher pitch and accentuated.  Some folks are always noisy and therefore difficult to copy.  Does anyone else have this problem, and has anyone reduced the noise with either software running on the server or some hardware inserted in between the audio from the URI or CM108 dongle to the transmitter?  I was thinking a DSP audio filter (more expensive than my whole node).

73,
Eric  4Z5UG

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20120510/125c8488/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list