[App_rpt-users] ices plugin

Ken ke2n at cs.com
Sat May 12 07:56:35 EDT 2012


Jim - you helped me set up streaming on my server. It uses the
(undocumented?) "outstreamcmd" command

In my case, using the ezstream program and SHOUTCAST rather than ICECAST
(but must be similar)

 

In rpt.conf

 

outstreamcmd=/bin/sh,-c,/usr/bin/lame --preset cbr 16 -r -m m -s 8.0
--bitwidth 16 - -  | /usr/bin/ezstream -c /etc/ezstream.xml

 

The xml file looks like this (minus the actual IP and password of course)

 

<ezstream>

    <url>http://IP.IP.IP.IP:PORT/Node27021.mp3</url>

    <sourcepassword>XXXXXXXX</sourcepassword>

    <!--

      Since the reencoding feature is enabled below, <format /> sets the

       output format of the stream.

     -->

    <format>MP3</format>

    <filename>stdin</filename>

    <stream_once>1</stream_once>

    <!--

      The following settings are used to describe your stream to the server.

      It's up to you to make sure that the bitrate/samplerate/channels

      information matches up with your lame encoder settings below.

     -->

    <svrinfoname>W4BRM/R, Allstar Link Node 27021</svrinfoname>

    <svrinfourl>http://allstarlink.org</svrinfourl>

    <svrinfogenre>Amateur Radio -- Allstar Link Network</svrinfogenre>

    <svrinfodescription>Live Monitor of Allstar Link Network Node 27021
(W4BRM)</svrinfodescription>

    <svrinfobitrate>16</svrinfobitrate>

    <svrinfochannels>1</svrinfochannels>

    <svrinfosamplerate>8000</svrinfosamplerate>

    <!--

      Prohibit the server to advertise the stream on a public YP directory:

     -->

    <svrinfopublic>1</svrinfopublic>

</ezstream>

============================================================

73

Ken

 

 

From: app_rpt-users-bounces at ohnosec.org
[mailto:app_rpt-users-bounces at ohnosec.org] On Behalf Of Jim Duuuude
Sent: Friday, May 11, 2012 9:35 PM
To: dave_k_420 at yahoo.com; app_rpt mailing list
Subject: Re: [App_rpt-users] ices plugin

 

not even close..

There is a way to do it, it does work, it *is* documented somewhere, I dont
remember a thing about it (intentionally :-) ).
If someone who is into this stuff happens to remember where it's documented,
please help this dude.

Thanks

JIM WB6NIL

> Date: Fri, 11 May 2012 18:22:29 -0700
> From: dave_k_420 at yahoo.com
> To: App_rpt-users at ohnosec.org
> Subject: Re: [App_rpt-users] ices plugin
> 
> BUMP to this
> 
> i am tring to stream the audio from my node to a icecast server via the
ICES module packaged with asterisk. This is all I got to go on. 
> 
> http://www.voip-info.org/wiki/view/Asterisk+cmd+Ices
> http://www.voip-info.org/wiki/index.php?page_id=991
<http://www.voip-info.org/wiki/index.php?page_id=991&comments_page=1>
&comments_page=1
> 
> The example shows how its done with a confrence call.
> ; Stream
> exten => 10
> 2,1,Answer
> exten => 102,n,Wait(1)
> exten => 102,n,Ices(/some/where/asterisk-ices.xml)
> exten => 102,n,HangUp
> 
> i assumed that I could replace 102 with my node number - but it does not
work. I have the icecast server running and waiting for a connection from
ices. but it never 'picks up' . Also create the stream.call file - seems to
not work either. I gotta get some rest and will take alook at it again
tomorrow - but if anyone has something working or knows a better way to
approach this i would like to hear from you
> dave
> 
> 
> --- On Thu, 5/10/12, dave k <dave_k_420 at yahoo.com> wrote:
> 
> > From: dave k <dave_k_420 at yahoo.com>
> > Subject: ices plugin
> > To: App_rpt-users at ohnosec.org
> > Date: Thursday, May 10, 2012, 2:24 AM
> > Im trying to activate the ICES
> > icecast output module as a always on link to my freestar
> > node. I'm a asterisk newb, so i need a little help.
> > I believe I need to add
> > exten => 28525,n,Ices(/etc/asterisk/asterisk-ices.conf)
> > to my extensions.conf. Is this correct? I tried putting it
> > under [radio] [radio-secure] and its own separate [stream]
> > section but i never see the ices application execute. Do i
> > need to add a separate extension and make a call between
> > them? How would i debug this?
> > thanks
> > confused dave
> > 
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20120512/b13b88bd/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list