[App_rpt-users] EchoLink

Monty monty at ke7jvx.com
Wed May 23 16:11:14 EDT 2012


It may be the same issue with your DNS not resolving correctly.

Monty


On Wed, May 23, 2012 at 11:22 AM, Alan Adamson <adamson_alan at hotmail.com>wrote:

> Doesn't get much easier than this… straight from the samples config file
> with the information changed as required.****
>
> ** **
>
> [el0]****
>
> confmode=no****
>
> call=W7QO-R            ; Change this!****
>
> pwd=<changed to my password>               ; Change this!****
>
> name=Test ; Change this to your real name!****
>
> qth=Atlanta,GA ; Change this to your actual QTH!****
>
> email=adamson_alan at hotmail.com ; Change this!****
>
> maxstns=20****
>
> rtcptimeout=10****
>
> node=710254 ; Change this!****
>
> recfile=/tmp/recorded.gsm****
>
> astnode=28578 ; Change this to your active Allstar node number!****
>
> context=radio-secure****
>
> server1=server1.echolink.org****
>
> server2=server2.echolink.org****
>
> server3=server3.echolink.org****
>
> ** **
>
> With that setup I get these errors which have been discussed before… and
> it doesn't matter if I change the server names to naeast.echolink.org,
> etc.****
>
> ** **
>
> [May 23 14:19:52] ERROR[2033] chan_echolink.c: Error in parsing header on
> server1.echolink.org****
>
> [May 23 14:20:22] ERROR[2031] chan_echolink.c: connect() failed to connect
> to the Echolink server server2.echolink.org****
>
> [May 23 14:20:22] ERROR[2033] chan_echolink.c: connect() failed to connect
> to the Echolink server server2.echolink.org****
>
> [May 23 14:20:43] ERROR[2033] chan_echolink.c: Unable to connect to
> directory server server2.echolink.org****
>
> [May 23 14:20:43] ERROR[2033] chan_echolink.c: Error in parsing header on
> server3.echolink.org****
>
> [May 23 14:21:03] ERROR[2033] chan_echolink.c: Error in parsing header on
> server1.echolink.org****
>
> ** **
>
> I'll go look to see if there have been changes to the chan_echolink.c file
> that I'm not running but I just built everything with the distribution
> makefile yesterday.  This was talked about on this forum last year, but I
> never found a resolution other than it worked for some and not for
> others…???****
>
> ** **
>
> Alan****
>
> ** **
>
> *From:* Ken [mailto:ke2n at cs.com]
> *Sent:* Wednesday, May 23, 2012 1:23 PM
> *To:* adamson_alan at hotmail.com
> *Subject:* Re: [App_rpt-users] EchoLink****
>
> ** **
>
> It is not unusual for one of the echolink servers to be down;  as long as
> you can talk to *one* of them, it should work.****
>
> I think that, after you come on line, it may be some time before you can
> actually USE the echolink feature, while you wait for their system to
> updpate.****
>
> Incorrect header information is another story - if you post your
> configuration (minus the password) maybe someone will see a problem - or
> not - in which case there was some compile issue ...****
>
>  ****
>
> Ken****
>
> -----Original Message-----
> From: Alan Adamson <adamson_alan at hotmail.com>
> To: App_rpt-users <App_rpt-users at ohnosec.org>
> Sent: Wed, May 23, 2012 8:34 am
> Subject: [App_rpt-users] EchoLink****
>
> So, learning to run before I can walk :)…  With my newfound enthusiasm and
> a debian install.  I wanted to test out functionality figured an easy way
> was to see about getting EchoLink working as well.****
>
> So I added the echolink.conf file, made the changes for my specific
> EchoLink node and restarted.  However I get all these errors about not
> being able to connect to their servers, header information not being
> correct, etc.  ****
>
> I did some scanning and found that others have experiences the same
> thing.  Anyone have this working on a recent install?****
>
> Second, is there some type of *echo* conference bridge or *reflector*
> (Sorry for the use of the term, but it's appropriate)… I need some way to
> test audio without being live on the air, etc?****
>
> Alan****
>
> _______________________________________________****
>
> App_rpt-users mailing list****
>
> App_rpt-users at ohnosec.org****
>
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users****
>
>
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20120523/564ff8c8/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list