[App_rpt-users] Echoink and what sound like extreme packet loss?

Bryan D. Boyle bdboyle at bdboyle.com
Mon Nov 19 13:42:52 EST 2012


On 11/19/12 1:40 PM, Buddy Brannan wrote:
> Howdy,
>
> Just wondering if anyone else is seeing the following. Sounds like a bandwidth issue, but I really don't believe it is, if for no other reason than nothing else seems affected, including a VOIP phone (believe me, I'd hear about it if the VOIP phone was doing this). Besides, I should have up to 5MBPS upload speed, which in real terms is likely less, but not so much less as to explain this.
>
> If I'm connected to more than two Echolink stations, my outbound audio, though not inbound audio, loses lots of data. Dropped syllables, unintelligible audio (because of many many dropped syllables), words run together, in other words, typical extreme packet loss. Not just a degradation of audio quality. I don't know if the same occurs if I'm connected to several Allstar nodes, although I'm game to test that if anyone feels like it.
>
> I'm certainly not opposed to the idea that it's a bandwidth problem, but I'd find this hard to believe, simply because there's no problem with the VOIP phone. That isn't running throughout the Asterisk box, BTW, completely separate. Definitely a puzzler though.


You on a balanced (up/download the same) bandwidth connection or 
something like ADSL (which typically has an upload speed of 20% the 
capacity of the download facility)?

-- 
Bryan
In this world, you must be oh so smart or oh so pleasant.
Well, for years I was smart. I recommend pleasant.
You may quote me.

Sent from my MacBook Pro.



More information about the App_rpt-users mailing list