[App_rpt-users] G707 Remote Base Locking Up on URI

Kirk wb6egr at gmail.com
Wed Jun 12 14:36:32 EDT 2013


Thats not whats occuring with mine, the radio actually goes dark or stops answering the controller. Sometimes it will continue to TX/RX on the last frequency....  *2 *3 makes no differance

Sent from my piece of Crap I-Phone... I feel a Samsung 4 is in my near future


On Jun 12, 2013, at 7:44 AM, "Scott Weis" <kb2ear at kb2ear.net> wrote:

> Try this, as it has been working for me for a while. 
>  
> Instead of connecting to the remote base with a *3 connect with a *2.  You should be able to control the radio until the cows come home. Then do a *3 to talk on the specific channel.  I have found that as soon as the radio TXs I am unable to control it any more.
>  
> Also I find the once I can’t control the G707 any more I do a *1 and disconnect then a *2 again and all is well again.
>  
> I’ve been meaning to talk to Jim about this bug.. 
>  
> Scott
>  
> From: app_rpt-users-bounces at ohnosec.org [mailto:app_rpt-users-bounces at ohnosec.org] On Behalf Of Jeff Carrier
> Sent: Wednesday, June 12, 2013 1:15 AM
> To: Monty
> Cc: app_rpt mailing list; K&R Yoksh
> Subject: Re: [App_rpt-users] G707 Remote Base Locking Up on URI
>  
> I have the same issue.  First with a home brew interface so I searched hi and low for the "actual" interface board with the same issue as Kirk describes.
> 
> De k0jsc
> 
> On Jun 11, 2013 9:41 PM, "Monty" <monty at ke7jvx.com> wrote:
> Hi Kyle,
>  
> I fixed the syntax error, still no joy.  I did have a usbradio node and the 707 on simpleusb, so I migrated the 707 to usbradio and removed all the simpleusb configs, still no joy.  Any other ideas?
> 
> Monty
>  
> 
> On Tue, Jun 11, 2013 at 6:42 PM, K&R Yoksh <yokshs at gmail.com> wrote:
> Hello Monty,
> While not specific to the remote operation, I see one thing that might make app_rpt lose it's mind.
> 
> The rxchannel parameter is very picky about syntax, especially the upper and lower case letters. The correct format is:
> 
> rxchannel=SimpleUSB/usb1010
> 
> Another thing I've learned is to never (NEVER) have usbradio.conf and simpleusb.conf exist in /etc/asterisk at the same time. This will
> confuse app_rpt at the least, or crash it altogether.
> 
> 73,
> 
> Kyle Yoksh
> K0KN
> Olathe, KS
> Allstar 2210-2219
> --- Original Message ---Hello Everyone,
> 
> 
> I have tried two Kenwood G707s with three of Jim's URI Adapter cards and
> two URIs on two different computers.  I am able to get three or four
> commands (freq, pl tone, etc) then I will get Allison saying "Invalid
> Frequency" and the CLI shows:
> 
> "WARNING[7925]: app_rpt.c:13876 serial_remote_io: -99999 Serial device not
> responding on node 1010"
> 
> The radio will not steer or accept commands anymore until I power cycle the
> 707.  The after power cycle three or four commands and will not steer
> again.  I have tried the same computer with a VHF Syntor with an xcat and
> will accept every command without issue.  Also one of my 707s now lives on
> a Quad PCI card and steers with every command without issue.  Has anyone
> else seen this or know the remedy?  Below is my rpt.conf with the URI:
> 
> [1010]
> archivedir=/etc/asterisk/qso
> rxchannel = simpleusb/usb1010
> duplex=0
> ioport = /dev/ttyS0
> remote = kenwood
> authlevel = 1
> memory=memory
> remote_inact_timeout=5400
> remote_timeout=5400
> functions=remote-functions
> phone_functions=remote-functions
> link_functions=remote-functions
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>  
> 
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
> 
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20130612/1718ceda/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list