[App_rpt-users] All my nodes 40660/41182/41178 are no longer in the database

alberto e. puig alberto_e_puig at hotmail.com
Mon Oct 6 10:21:24 EDT 2014


Have tried everything I can think of,unsuccessfully... Re-submitting my servers and nodes info. The statpost lines for my nodes are not commented - semicolon before them, nothing has worked.

Any ideas? The hardest way, should I try running CentOS acid again on my computers-servers? Is there is a easier way on doing this? Can some one administering the main servers help?

All suggestions welcome.

Thanks,

> From: app_rpt-users-request at ohnosec.org
> Subject: App_rpt-users Digest, Vol 68, Issue 6
> To: app_rpt-users at ohnosec.org
> Date: Sun, 5 Oct 2014 12:00:02 -0400
> 
> Send App_rpt-users mailing list submissions to
> 	app_rpt-users at ohnosec.org
> 
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> 	http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> 	app_rpt-users-request at ohnosec.org
> 
> You can reach the person managing the list at
> 	app_rpt-users-owner at ohnosec.org
> 
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of App_rpt-users digest..."
> 
> 
> Today's Topics:
> 
>    1. Re: Node 40660 is no longer in the database ... (Doug Crompton)
>    2. SIMPLE USB and regular usb.conf (Bradley Haney)
>    3. Re: SIMPLE USB and regular usb.conf (Doug Crompton)
> 
> 
> ----------------------------------------------------------------------
> 
> Message: 1
> Date: Sat, 4 Oct 2014 15:25:15 -0400
> From: Doug Crompton <doug at crompton.com>
> To: "alberto e. puig" <alberto_e_puig at hotmail.com>,
> 	"app_rpt-users at ohnosec.org" <app_rpt-users at ohnosec.org>
> Subject: Re: [App_rpt-users] Node 40660 is no longer in the database
> 	...
> Message-ID: <BLU172-W52395B9EBCCE786D7B8BACBAA70 at phx.gbl>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
> 
> Alberto,
> 
>    I don't see you listed here either. You are registered however -
> 
> 40660=radio at 190.166.134.128:4569/40660,190.166.134.128
> 
> Look at /etc/asterisk/rpt.conf  with your editor and make sure the statpost lines for your node are not commented - semicolon before them. If so remove the semicolons and reboot.
> 
> ; *** Status Reporting ***
> ;
> ; Uncomment the following two statpost lines to report the status of your node to stats.allstarlink.org
> ;statpost_program=/usr/bin/wget,-q,--timeout=15,--tries=1,--output-document=/dev/null
> ;statpost_url=http://stats.allstarlink.org/uhandler.php ; Status updates
> 
> Remove semicolons on these two above statpost lines
> 
> Also note that this is a per node setting so if you have other nodes configured in rpt.conf you would need to uncomment them also if you wanted them listed.
> 
> This is what sends your status information to the server. It is not necessary for the system to operate but without it you will not appear on the list and other Allstar users will not know you are there. Sometimes this may be what you want!
> 73 Doug
> WA3DSP
> http://www.crompton.com/hamradio
> 
> 
> From: alberto_e_puig at hotmail.com
> To: app_rpt-users at ohnosec.org
> Date: Sat, 4 Oct 2014 06:43:20 -0400
> Subject: [App_rpt-users] Node 40660 is no longer in the database ...
> 
> 
> 
> 
> Hi everyone,
> 
> New to Allstar Link System. Everything is working just fine. I can still be able to use my node but in the last 2 days I cannot find my node info; on the Active Node List (Node 40660 is no longer in the database). The info. is being listed on the Allstar Link -- Node List as registered.
> 
> KP4AP
> 
>         
> 		         40660
>      
>       446.450 mHz
>       100.0
>       Sto Domingo,DN Dom.Rep.
>       
>       Dominican Republic
>       QTH
>       www.kp4ip.com
> 
> Any help or suggestions will be appreciated.
> 
> Regards and 73s,
> 
> KP4AP
> 
> Alberto
> 
> 
>  		 	   		  
> 
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
> 
> To unsubscribe from this list please visit http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users and scroll down to the bottom of the page. Enter your email address and press the "Unsubscribe or edit options button"
> You do not need a password to unsubscribe, you can do it via email confirmation. If you have trouble unsubscribing, please send a message to the list detailing the problem. 		 	   		  
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL: <http://ohnosec.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20141004/109b0eba/attachment-0001.html>
> 
> ------------------------------
> 
> Message: 2
> Date: Sat, 4 Oct 2014 21:09:10 -0500
> From: Bradley Haney <hammin75 at gmail.com>
> To: "app_rpt-users at ohnosec.org" <app_rpt-users at ohnosec.org>
> Subject: [App_rpt-users] SIMPLE USB and regular usb.conf
> Message-ID:
> 	<CAGjOR2pTqQP2sgugn6WwTgZkoEi6Q3okRkkZwEwz_GBqy-AfAQ at mail.gmail.com>
> Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
> 
> I have a 2 node system  but i want   1 of the nodes to  use simple usb and
> 1  to use the other method.. is that possible to have both  on the same
> server at the same time running.  WE currently use a vxr7000 repeater and
> to get good  discrim audio we would hav eto do a mod on the repeater and we
> don't wan to do that  so wanted to do simple usb on that machine and use
> DSP on our 5000 machine..
> 
> Any Thoughts?
> 
> Thanks..
> 
> Bradley
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL: <http://ohnosec.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20141004/82b9289d/attachment-0001.html>
> 
> ------------------------------
> 
> Message: 3
> Date: Sat, 4 Oct 2014 23:06:15 -0400
> From: Doug Crompton <doug at crompton.com>
> To: Bradley Haney <hammin75 at gmail.com>
> Cc: "app_rpt-users at ohnosec.org" <app_rpt-users at ohnosec.org>
> Subject: Re: [App_rpt-users] SIMPLE USB and regular usb.conf
> Message-ID: <BLU172-W4601AD0BFDC341B5A8D0B1BAA40 at phx.gbl>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
> 
> The answer is yes.  Just configure both usbradio.conf and simpleusb.conf and direct the rxchannel= in each node stanza in rpt.conf to the appropriate one.  You will have to setup and store the individual sound config files also.
> 73 Doug
> WA3DSP
> http://www.crompton.com/hamradio
> 
> 
> Date: Sat, 4 Oct 2014 21:09:10 -0500
> From: hammin75 at gmail.com
> To: app_rpt-users at ohnosec.org
> Subject: [App_rpt-users] SIMPLE USB and regular usb.conf
> 
> I have a 2 node system  but i want   1 of the nodes to  use simple usb and 1  to use the other method.. is that possible to have both  on the same server at the same time running.  WE currently use a vxr7000 repeater and to get good  discrim audio we would hav eto do a mod on the repeater and we don't wan to do that  so wanted to do simple usb on that machine and use DSP on our 5000 machine..
> Any Thoughts?
> Thanks..
> Bradley
> 
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
> 
> To unsubscribe from this list please visit http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users and scroll down to the bottom of the page. Enter your email address and press the "Unsubscribe or edit options button"
> You do not need a password to unsubscribe, you can do it via email confirmation. If you have trouble unsubscribing, please send a message to the list detailing the problem. 		 	   		  
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL: <http://ohnosec.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20141004/b679df5c/attachment-0001.html>
> 
> ------------------------------
> 
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
> 
> 
> End of App_rpt-users Digest, Vol 68, Issue 6
> ********************************************
 		 	   		  
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20141006/c6f81831/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list