[App_rpt-users] BBB_Allstar_v1.2.1 Will Not Boot

Christopher Kovacs w0anm73 at gmail.com
Thu Dec 24 17:15:12 EST 2015


Hi Birton,

What image are you using?  After downloading the image and unzip'ing the
image, what is the md5sum (use Linux utility "md54um <imagename>"

It's possible that you are getting a truncation of the file.  Here is the
latest md5um of  BBB image that I downloaded:


md5sum BBB_Allstar_1.2.1.img
99351fca14d84c608be6420d556e967d  BBB_Allstar_1.2.1.img

md5sum BBB_Allstar_v1.2.1.zip
7757d3ad29ee4635698d91c2dc4285ac  BBB_Allstar_v1.2.1.zip

For Linux systems in creating the image, I unzip the image and use the dd
command (as root) as follows:

unzip BBB_Allstar_v1.2.1.zip
dd if=BBB_Allstar_1.2.1.img of=/dev/sdh  bs=1M

note: the device in the above example is the one my system recognizes for
the sd card.

Also, if you are creating the image on a Linux system, you can check the
image in a couple of ways...  Once the image is created, remove and
re-insert the sd-card. Determine the device that the sd-card is being
recognized. In my case, it's the "/dev/sdh" device.  You can then check the
partitions:

fsck -C -f /dev/sdh1   (fat file system)
fsck -C -f /dev/sdh2   (ext4 file system)


Also note, some Linux distributions will automatically mount the sd-card.
You will need to umount the file system prior to running file check (fsck).

I suspect that the image may be corrupt.


73, Happy Holidays,

Chris,  w0anm



On Wed, Dec 23, 2015 at 12:36 PM, Birton <buck at thebghouse.org> wrote:

> Hi,
>
>
>
> Using these instructions, I’ve tried to reload my BBB with the new version.
>
>
>
> http://www.crompton.com/hamradio/BeagleBoneBlackAllstar/#image
>
>
>
> Hardware: BBB Rev C
>
>
>
> SDCARD: 8bg
>
>
>
> Actions:
>
> 1.       Burned the img to 2 different cards (including the one I’m
> running) using Win32Imager
>
> 2.       Burned the img to 2 different cards (including the one I’m
> running) using linux dd
>
>
>
> Result:
>
> 1.       Blue Power Light on
>
> 2.       NO Other Blue Light Activity
>
> 3.       NO Boot
>
> 4.       Nothing on HDMI Display
>
>
>
> Fall back: Re-Burned the original image to same card and system back
> running.
>
>
>
> Suggestions?
>
>
>
> Birton, N6UG
>
>
>
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>
> To unsubscribe from this list please visit
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users and scroll down
> to the bottom of the page. Enter your email address and press the
> "Unsubscribe or edit options button"
> You do not need a password to unsubscribe, you can do it via email
> confirmation. If you have trouble unsubscribing, please send a message to
> the list detailing the problem.
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20151224/720f29b2/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list