[App_rpt-users] RTCM & Thunderbolt "GPS Waiting for acquisition"

Jesse Lloyd ve7lyd at gmail.com
Tue Feb 23 17:58:30 EST 2016


Ok, figured it out.  The GPS had a EEPROM error showing, rebooting it and
waiting for a lock fixed the issue.


Debug shows:
DEBUG: TSIP: ok, 0, 9 - 14: 00 00 00 00 00 00
when everything's OK

Cheers,

Jesse


On Tue, Feb 23, 2016 at 2:40 PM, Jesse Lloyd <ve7lyd at gmail.com> wrote:

> Hi All,
>
> I'm attempting to get an RTCM and Trimble Thunderbolt E to talk. I'm using
> TSIP for the connection.
>
> Using debug level 14 I see "GPS Receiver Active, waiting for acquisition"
>
> Using debug level of 40 I can see packets coming in "DEBUG: TSIP: ok, 0, 9
> - 14: 00 00 04 00 00 00
>
> When I use Trimbles software "TrimbleStudio" I can see that the GPS's mode
> is "3-D, Auto"; its Status is "doing  position fixes"; its Almanac is
> "complete & current". I can see the Lat/Lon and Altitude updating, and 6
> satellites are being used for a position fix. It's in monitor mode TSIP
> 9600 8N1.
>
> I can't figure out why the Trimble software says everything is good, but
> the RTCM says the GPS is waiting for acquisition.
>
> Any ideas? Is there a debug level in the RTCM that might provide more
> information?
>
> Thanks,
>
> Jesse
>
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20160223/b781a197/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list