[App_rpt-users] No PL Tone

REDBUTTON_CTRL jrorke at cogeco.ca
Sat Nov 5 17:40:13 EDT 2016


Are you trying to get the pl tone to decode and encode?

If you want it to decode tones, you must be connected to vol/Sq hi 
(discriminator) signal on the master II for receive audio input. And you 
must set rxdemod to flat in the usbradio.conf file.

Also In usbradio.conf, set txmixa to voice and connect to the mic input.
set txmixb to tone and connect to the tx pl tone input on the exciter.

Recal all audio levels.

hope this helps.


cheers!

Jon VA3RQ

On 11/5/2016 5:19 PM, Chris Viningre wrote:
> I am trying to get the PL tone of 100.0 hz to work on my GE Mastr II
> repeater. I'm using a URI interface on a laptop running Dail software.
> Everything is working other than the tones. Here is my rpt.conf and
> usbradio.conf. Thanks for any help.
>
> Chris Viningre
> 70 W. Roadrunner
> Salt Flat, Texas 79847
> C:(915) 504-1510
> chrisviningre at gmail.com
> Amateur Radio Operator: WS5B
> https://www.qrz.com/db/ws5b
> http://www.reverbnation.com/chrisviningre
>
> Radio Repeater configuration file (for use with app_rpt)
>
> ;
>
>
>
> ;
>
> ; Your Repeater
>
> ;
>
>
>
> [43934] ; Change this to your assigned node number
>
>
> rxchannel=Radio/usb43934
>
> duplex=2
>
> erxgain=-3
>
> etxgain=3
>
> ;controlstates=controlstates
>
> scheduler=schedule43934
>
> morse=morse43934
>
> macro=macro43934
>
> functions=functions43934
>
> phone_functions=functions43934
>
> link_functions=functions43934
>
> telemetry=telemetry
>
> wait_times=wait-times
>
> context = radio
>
> callerid = "Repeater"<0000000000>
>
> idrecording = |iWS5B
>
> accountcode=RADIO
>
> hangtime=1000
>
>
>
> ;
>
> ; Usbradio channel driver Configuration File
>
> ;
>
>
> [general]
>
>
> [usb43934]
>
>
> hdwtype=0
>
> rxboost=1
>
> txboost=1
>
> rxctcssrelax=1
>
> txctcssdefault=100.0
>
> rxctcssfreqs=100.0
>
> txctcssfreqs=100.0
>
> ;rxctcssoverride=0
>
> carrierfrom=usb
>
> ctcssfrom=usb
>
> rxdemod=speaker
>
> txprelim=no
>
> txlimonly=no
>
> txtoctype=no
>
> txmixa=composite
>
> txmixb=no
>
> invertptt=0
>
> duplex=1
>
> rxondelay=0
>
> rxnoisefiltype=0
>
> eeprom=0
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at ohnosec.org
> http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>
> To unsubscribe from this list please visit http://ohnosec.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users and scroll down to the bottom of the page. Enter your email address and press the "Unsubscribe or edit options button"
> You do not need a password to unsubscribe, you can do it via email confirmation. If you have trouble unsubscribing, please send a message to the list detailing the problem.
>



More information about the App_rpt-users mailing list