[App_rpt-users] Need help - Unexplained noise at startup or asterisk restart

Steve Agee irlp8720 at yahoo.com
Fri Apr 14 22:37:45 EDT 2017


Don't forget to add "linktolink=yes" in your /etc/asterisk/rpt.conf 
file, if it applies in your situation with the Arcom.

N5ZUA

On 4/14/2017 9:34 PM, Doug Kingston wrote:
> Thanks everyone. I believe this is now working. Indeed, the 
> carrierfrom setting in simpleusb.conf was 'no' and needed to be 
> 'usbinvert' for an Arcom 210.  I also needed to change the duplex 
> setting in rpt.conf from 2 to 0 (for use with a multiport controller 
> like our Arcom).
>
> -Doug-
>
> On Fri, Apr 14, 2017 at 7:55 AM, Pawlowski, Adam <ajp26 at buffalo.edu 
> <mailto:ajp26 at buffalo.edu>> wrote:
>
>     If I had to take a guess, it is that your COR or PTT lines from
>     your Pi controller arrangement are normally low or whichever state
>     (not an electronics guy) that it is not in until the apparatus is
>     initialized by bringing the system online. App_rpt can generate
>     some noises at startup, like, an announcement, IP address playout,
>     etc, and it could sound like noise if this is blown way out with
>     your tx volume way up to compensate for RX being too low, but,
>     then your courtesy tones or other things would sound like
>     exploding static as well.
>
>     I have run into the line thing trying to retro this in place of a
>     device with an embedded controller or modifications that were made
>     by others in the past. Maybe that is it?
>
>     Adam
>     KC2YQF
>     _______________________________________________
>     App_rpt-users mailing list
>     App_rpt-users at lists.allstarlink.org
>     <mailto:App_rpt-users at lists.allstarlink.org>
>     http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>     <http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users>
>
>     To unsubscribe from this list please visit
>     http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>     <http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users>
>     and scroll down to the bottom of the page. Enter your email
>     address and press the "Unsubscribe or edit options button"
>     You do not need a password to unsubscribe, you can do it via email
>     confirmation. If you have trouble unsubscribing, please send a
>     message to the list detailing the problem. 
>
>
>
>
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at lists.allstarlink.org
> http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>
> To unsubscribe from this list please visit http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users and scroll down to the bottom of the page. Enter your email address and press the "Unsubscribe or edit options button"
> You do not need a password to unsubscribe, you can do it via email confirmation. If you have trouble unsubscribing, please send a message to the list detailing the problem.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20170414/421174f1/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list