[App_rpt-users] Registration vs online question

David McGough kb4fxc at inttek.net
Wed Jan 10 10:54:09 EST 2018


Hi Mike,

What revision of app_rpt are you running on the Beagle-XM ??? ...The 
reported version seems to be 0.327 ??

I see apache log entries that look clobbered from your registered IP 
address---your node number is showing up as node 550 ???


Have stats updates ever worked from your Beagle-XM system??


73, David KB4FXC



On Wed, 10 Jan 2018, Michael Wolthuis wrote:

> Thanks David,
> Ping = DNS resolves and pings fine
> The wget test command returns exactly the output you listed.
> 
> Other recommendations to test?
> Mike
> Kb8zgl
> 
> 
> On 1/10/18, 10:30 AM, "App_rpt-users on behalf of David McGough" <app_rpt-users-bounces at lists.allstarlink.org on behalf of kb4fxc at inttek.net> wrote:
> 
>     
>     Hi Mike,
>     
>     For some reason your wget queries are never reaching the stats server. 
>     This could be a DNS issue--are your able to ping stats.allstarlink.org ??
>     
>     If you can ping the stats server, wget isn't working properly, for some 
>     reason.
>     
>     As a test, this wget command (run from the shell prompt) should return 
>     a short segment of html code:
>     
>     wget -O- -q 'http://stats.allstarlink.org/nodeinfo.cgi?node=2000'
>     
>     
>     ...The output should look roughly like:
>     
>     <h1><center>Node 2000</center></h1>
>     
>     <BR><!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">
>     <HTML>
>     <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
>     <HEAD>
>     <TITLE>Statistics by Node</TITLE>
>     </HEAD>
>     <BODY>
>     <h2><center>Statistics</center></h2>
>     <br>
>     <table>
>     <tr><th ALIGN=LEFT>Actual Uptime</th><td>4D 10H 56M 28S</td></tr>
>     <tr><th ALIGN=LEFT>Total Keyups</th><td>126</td></tr>
>     <tr><th ALIGN=LEFT>Total Transmit Time</th><td>29M 1S</td></tr>
>     <tr><th ALIGN=LEFT>Total Time Outs</th><td>0</td></tr
>     ><tr><th ALIGN=LEFT>Total Commands Executed</th><td>0</td></tr>
>     </table>
>     </BODY>
>     </HTML>
>     
>     
>     (The html format needs to be cleaned up a little, but it works)
>     
>     73, David KB4FXC
>     
>     On Wed, 10 Jan 2018, Michael Wolthuis wrote:
>     
>     > I am having this same problem for node #28241.  I have confirmed wget is present and that both of the statpost lines are in rpt.conf.
>     > If I look at it at stats.allstarlink.org it says Can not find info for node 28241
>     > 
>     > Anyone have any further ways to test where this is broken?  This is an older pickle install on a Beagle-XM, next step is to replace with Steve's latest DIAL release.
>     > 
>     > Mike
>     > Kb8zgl
>     > 
>     > 
>     > On 1/9/18, 6:56 PM, "App_rpt-users on behalf of Bryan D. Boyle" <app_rpt-users-bounces at lists.allstarlink.org on behalf of bdboyle at bdboyle.com> wrote:
>     > 
>     >     Duh.  I feel dumb.  You'd think after 9 years of running Allstar 
>     >     nodes...I'd not miss something like this.
>     >     
>     >     Thanks, David.
>     >     
>     >     (now, have to figure out why it's auto congesting between a hardware 
>     >     node and a hub node on the same Pi...both can connect out from same 
>     >     hardware, but not to each other.  Not that it's a big deal, but...)
>     >     
>     >     BB
>     >     WB0YLE/W2FUV
>     >     
>     >     On 1/9/2018 6:43 PM, David McGough wrote:
>     >     > Hi Bryan,
>     >     >
>     >     > Your AllStar nodes don't appear to be reporting and data to the stats
>     >     > server. Make sure that all your node stanzas in the /etc/asterisk/rpt.conf
>     >     > file include these statements:
>     >     >
>     >     > statpost_program=/usr/bin/wget,-q,--timeout=15,--tries=1,--output-document=/dev/null
>     >     > statpost_url=http://stats.allstarlink.org/uhandler.php
>     >     >
>     >     > ...If you've already got these statements, make sure that the
>     >     > /usr/bin/wget program is present and working.
>     >     >
>     >     >
>     >     > 73, David KB4FXC
>     >     >
>     >     >
>     >     
>     >     _______________________________________________
>     >     App_rpt-users mailing list
>     >     App_rpt-users at lists.allstarlink.org
>     >     http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>     >     
>     >     To unsubscribe from this list please visit http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users and scroll down to the bottom of the page. Enter your email address and press the "Unsubscribe or edit options button"
>     >     You do not need a password to unsubscribe, you can do it via email confirmation. If you have trouble unsubscribing, please send a message to the list detailing the problem. 
>     > _______________________________________________
>     App_rpt-users mailing list
>     App_rpt-users at lists.allstarlink.org
>     http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>     
>     To unsubscribe from this list please visit http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users and scroll down to the bottom of the page. Enter your email address and press the "Unsubscribe or edit options button"
>     You do not need a password to unsubscribe, you can do it via email confirmation. If you have trouble unsubscribing, please send a message to the list detailing the problem. 
>     
>     _______________________________________________
>     App_rpt-users mailing list
>     App_rpt-users at lists.allstarlink.org
>     http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
>     
>     To unsubscribe from this list please visit http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users and scroll down to the bottom of the page. Enter your email address and press the "Unsubscribe or edit options button"
>     You do not need a password to unsubscribe, you can do it via email confirmation. If you have trouble unsubscribing, please send a message to the list detailing the problem. 
> _______________________________________________
App_rpt-users mailing list
App_rpt-users at lists.allstarlink.org
http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users

To unsubscribe from this list please visit http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users and scroll down to the bottom of the page. Enter your email address and press the "Unsubscribe or edit options button"
You do not need a password to unsubscribe, you can do it via email confirmation. If you have trouble unsubscribing, please send a message to the list detailing the problem. 



More information about the App_rpt-users mailing list