[App_rpt-users] 24/7 Echolink Connection Dropping Audio (one-way)

David McGough kb4fxc at inttek.net
Thu Jan 11 09:53:08 EST 2018


Hi Guys,

I've been looking for what might be causing this one-way audio issue for
several months now....My frustration is that I can't seem to duplicate
this problem on my systems, so far; not even once! I'm leaving IAX2 links
up for days and weeks at a time, no issues found.

OKAY, all the above being said, I'm not denying this issue, I know it's 
real! I'm just trying to figure out why some users seem to see this daily 
and others (like me) can't seem to duplicate it at all.

There has got to be some underlying commonality which is causing the 
one-way audio to occur. Here are a couple of factors with my systems:

1) I'm running duplex=2 or duplex=3 on most systems I'm testing (so far).

2) None of these systems I'm testing are directly visible on the Internet,
I'm running STRICTLY private networks. I'm using OpenVPN as my transport
method across the Internet, as most of these nodes are not at the same
physical location.

Will: I noticed that you mentioned that your logs were full of hacking 
noise--directed at IAX2, I assume???  ....Is the one-way audio perhaps 
some type of DoS/hacking side effect???

What duplex mode are you all running on the afflicted nodes???

I'm trying to help find a solution!

73, David KB4FXC



On Thu, 11 Jan 2018, C B wrote:

> Hi
> i am experiencing the same issue, this happens on my nodes on a private network, it even happens to my nodes at the same site on the same switch, that are set up to directly connect (not utilizing the internet).
> I hope that someone can find the issue.
> 
>       From: Will Bashlor <will at bashlor.com>
>  To: 'Users of Asterisk app_rpt' <app_rpt-users at lists.allstarlink.org> 
>  Sent: Thursday, January 11, 2018 5:57 AM
>  Subject: Re: [App_rpt-users] 24/7 Echolink Connection Dropping Audio (one-way)
>    



More information about the App_rpt-users mailing list