[App_rpt-users] 24/7 Echolink Connection Dropping Audio (one-way)

Will Bashlor will at bashlor.com
Thu Jan 11 10:32:05 EST 2018


Hi Bob,

Although I didn't mention it, yes I have tried different servers configured in echolink.conf. Unfortunately the issue remained.

Thanks for your reply Bob,

73
Will, KE4IAJ
TARG AEC


-----Original Message-----
From: App_rpt-users [mailto:app_rpt-users-bounces at lists.allstarlink.org] On Behalf Of Bob Pyke
Sent: Thursday, January 11, 2018 10:26 AM
To: Users of Asterisk app_rpt <app_rpt-users at lists.allstarlink.org>
Subject: Re: [App_rpt-users] 24/7 Echolink Connection Dropping Audio (one-way)

Have you tried a different set of EchoLink servers? I’ve found this usually solves EchoLink connectivity issues.

Thanks,
Bob
K6ECM
73


> On Jan 11, 2018, at 6:53 AM, David McGough <kb4fxc at inttek.net> wrote:
> 
> 
> Hi Guys,
> 
> I've been looking for what might be causing this one-way audio issue 
> for several months now....My frustration is that I can't seem to 
> duplicate this problem on my systems, so far; not even once! I'm 
> leaving IAX2 links up for days and weeks at a time, no issues found.
> 
> OKAY, all the above being said, I'm not denying this issue, I know 
> it's real! I'm just trying to figure out why some users seem to see 
> this daily and others (like me) can't seem to duplicate it at all.
> 
> There has got to be some underlying commonality which is causing the 
> one-way audio to occur. Here are a couple of factors with my systems:
> 
> 1) I'm running duplex=2 or duplex=3 on most systems I'm testing (so far).
> 
> 2) None of these systems I'm testing are directly visible on the 
> Internet, I'm running STRICTLY private networks. I'm using OpenVPN as 
> my transport method across the Internet, as most of these nodes are 
> not at the same physical location.
> 
> Will: I noticed that you mentioned that your logs were full of hacking 
> noise--directed at IAX2, I assume???  ....Is the one-way audio perhaps 
> some type of DoS/hacking side effect???
> 
> What duplex mode are you all running on the afflicted nodes???
> 
> I'm trying to help find a solution!
> 
> 73, David KB4FXC
> 
> 
> 
>> On Thu, 11 Jan 2018, C B wrote:
>> 
>> Hi
>> i am experiencing the same issue, this happens on my nodes on a private network, it even happens to my nodes at the same site on the same switch, that are set up to directly connect (not utilizing the internet).
>> I hope that someone can find the issue.
>> 
>>      From: Will Bashlor <will at bashlor.com>
>> To: 'Users of Asterisk app_rpt' <app_rpt-users at lists.allstarlink.org>
>> Sent: Thursday, January 11, 2018 5:57 AM
>> Subject: Re: [App_rpt-users] 24/7 Echolink Connection Dropping Audio 
>> (one-way)
>> 
> 
> _______________________________________________
> App_rpt-users mailing list
> App_rpt-users at lists.allstarlink.org
> http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users
> 
> To unsubscribe from this list please visit http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users and scroll down to the bottom of the page. Enter your email address and press the "Unsubscribe or edit options button"
> You do not need a password to unsubscribe, you can do it via email confirmation. If you have trouble unsubscribing, please send a message to the list detailing the problem.
_______________________________________________
App_rpt-users mailing list
App_rpt-users at lists.allstarlink.org
http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users

To unsubscribe from this list please visit http://lists.allstarlink.org/cgi-bin/mailman/listinfo/app_rpt-users and scroll down to the bottom of the page. Enter your email address and press the "Unsubscribe or edit options button"
You do not need a password to unsubscribe, you can do it via email confirmation. If you have trouble unsubscribing, please send a message to the list detailing the problem. 



More information about the App_rpt-users mailing list