[App_rpt-users] Setup Problems

Marshall Oldham ke6pcv at cal-net.org
Sun Aug 18 19:26:26 UTC 2019


Jim, 

 

Are you still having problems? 

 

Marshall 

 

From: App_rpt-users [mailto:app_rpt-users-bounces at lists.allstarlink.org] On Behalf Of Jim Korenz
Sent: Wednesday, August 14, 2019 7:33 AM
To: app_rpt-users at lists.allstarlink.org
Subject: [App_rpt-users] Setup Problems

 

  OK, I've been having problems with setting AllStar. I had a working

link till it died about a month ago. I replaced the PI and SD card

and started a new install. I've run into multiple problems on the way.

In the setup script, I didn't notice that the demo node no. 19999

didn't erase as I typed my node no. 28674. After setup,it wouldn't

login to the Allstar server. I checked the config files and found

the node no was 1999928674. OK, now rerun the setup script.

Still no luck. On further examination, the node no was now

28767428674. OK, reburn the SD card and start over.

Now we get to the setup screen for the network. I select

static IP. I enter my IP 192.168.0.100. Now the netmask,

255.255.255.000. ERROR, bad entry. Now instead of

looping back and asking again, the setup exits the network

setup screen. Worse yet, reruning the asl-menu doesn't

enter the network setup screen. Reburn the SD card and 

try again. Next time try netmask of 255.255.255.128,

no go. Reburn SD try again. This time try 255.255.255.192 ,

yea, this works, but afterwards Allstar doesn't because

192.168.0.100 can't be reached with this mask. OK, I 

finally manually edit the dhcpcd.conf file and get the

internet access working and am logged into the

Allstar server. I've setup the EchoLink also.

The last problem is no one can connect to the

EchoLink node. I would like someone to test

the Allstar link and the Echolink node, 745361.

Also, I had to use the alternate AllStar port of 4566

since I have AT&T and they blocked 4569.

Any help would be appreciated.

   JimK  N8PXW

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.allstarlink.org/pipermail/app_rpt-users/attachments/20190818/d2aff479/attachment.html>


More information about the App_rpt-users mailing list